skip to Main Content

Slide Stefanie Blokhuizen: "Tijdens de coronacrisis werd extra duidelijk hoe belangrijk het is om een goed dak boven je hoofd te hebben. In plaats van achter de beleidstafels te gaan zitten, zal de echte minister straks snel aan de slag moeten. Veel partijen in het veld staan te trappelen om samen de schouders er onder te zetten."

Dat er na 10 jaar weer een Minister voor Wonen moet komen daarover zijn, op de VVD na, de grootste politieke partijen het eens. Hoeveel macht die minister krijgt en wat die moet gaan doen, daarover lopen de meningen uiteen.

De woningtekorten zijn groot en de situatie is nijpend. De echte nieuwe minister (waarvan we verwachten dat die er komt) zal snel aan de slag moeten. Daarom haalt Stefanie Blokhuizen oplossingen op. Ze is geen echte minister, maar een fictief persoon. Daarom kan ze ook niet in gaan op persoonlijke woonproblemen. Ze staat symbool voor de mensen die graag willen dat de wooncrisis in Nederland wordt opgelost. Ze staat voor de woonproblemen die er zijn en voor de oplossingen die er al liggen, maar waar om verschillende reden niks mee wordt gedaan. Dat wil ze laten zien. Want de verkiezingen komen eraan en het is belangrijk dat een nieuw kabinet zich hard gaat maken voor alle mensen die geraakt worden door de wooncrisis.

Veel deskundigen, bewoners en woningcorporaties ondersteunen deze campagne. Onder meer:

Prof. dr. Johan Conijn (Finance Ideas), Arjen Zandstra (Wooncompagnie), Fred Smit (Stichting RechtOp), Remco de Maaijer (RWU Stuw), Peter Kerris (Provincie Gelderland), Peter van Os (RIGO), Dirk Jan van der Zeep (Portaal), Anneke Nijhoff (Fame), Albert Jan Kruijter (Instituut Publieke Waarden), Martin van Rijn (Aedes), Johan Remkes (politicus), Patricia Esveld (Pro Persona, GGZ Nederland), Marjan Minnesma (Urgenda), Fleur Spijker (wethouder Leiden), Roeland van der Schaaf (wethouder Groningen), Arjan Vliegenthart (NIBUD), Harm Edens (televisiepresentator), Marcel Vonk, Mohamed El Yahyaoui, Eugenie Macnack, Dennis van Elten, woningcorporatie Portaal, Stan van den Thillart (Woonbedrijf), woningcorporatie Talis, woningcorporatie Eigen Haard, Antje de Groot (Trebbe Bouw), Barend Wind (De Key), Nynke Joustra (JoustraReid architecten), Mirthe Biemans (kandidaat kamerlid), Anneke Sipkens (ANBO), Gerda van den Berg (De Sleutels), Esther Lamers (Woonwaarts), Jiska de Roos (Stade Advies), Harro Koeleman (Kwintes) e.v.a.

Dat de wooncrisis wordt opgelost. Zodat we weer trots kunnen zijn op hoe we wonen met elkaar geregeld hebben in Nederland.

Helaas kan ik niet ingaan op persoonlijke problemen. Ik ga voor oplossingen en sta daarbij symbool voor alle mensen die geraakt worden door de wooncrisis.

Nee, ik heb mezelf benoemd als minister omdat ik vind dat er echt iets gedaan moet worden. Ik haal oplossingen op in Nederland en biedt die aan de politiek in Den Haag aan. In de hoop dat ze er na de verkiezingen mee aan de slag gaan.

Minister voor Wonen wordt ondersteund door veel verschillende partijen, waaronder de deskundigen en meerdere woningcorporaties. En van iedereen die mee wil doen.

Ik ben een fictief persoon en heb mezelf benoemd tot tijdelijke Minister voor Wonen. Het gaat ook niet om mij, maar om de oplossingen die ik ophaal.

Dat is een vraag voor de politiek. Die kan ik niet beantwoorden.

Goede oplossingen hoor ik graag! Doe dat het liefst via mijn social media kanalen. Daar bereiken we veel mensen mee. Hier lees je over hoe je kunt meedoen.

Dat gaat helaas niet. Als je vragen hebt aan de politiek dan adviseer ik om een vraag te stellen via de website van de politieke partijen.

Als je een mail stuurt naar ministervoorwonen@gmail.com dan kijken we hoe we kunnen helpen.

Neem contact op met een van mijn woordvoerders door hier het contactformulier in te vullen en geef aan dat u van de pers bent.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Back To Top