skip to Main Content

Gerda van den Berg

"Er moet ruimte komen om woningen te bouwen. Blijf van de natuur af, maar de landbouw kan een tandje minder. Zet daar wel betaalbare woningen neer, huur en koop. En verplicht mensen om er zelf te wonen" zegt Gerda van…

Lees Meer

Antje de Groot

"Ik hoop dat er een minister komt die zo hard aan de slag gaat dat meteen de vlag uit kan. Iemand die belemmeringen wegneemt en zorgt voor een glad speelveld" zegt Antje de Groot, directeur Trebbe Bouw.

Lees Meer

Stan van den Thillart

"We willen onze bewoners niet de rekening laten betalen van de energietransitie. Daarom moet de verhuurdersheffing worden afgeschaft. Anders krijgen we het onder de streep niet rond" zegt Stan van den Thillart van woningcorporatie Woonbedrijf.

Lees Meer

Anneke Sipkens

"Rijk, maak het financieel mogelijk. Schaf de verhuurderheffing af zodat woningcorporaties kunnen investeren en compenseer gemeentes om dure grond te gebruiken voor goedkope woningen" zegt Anneke Sipkens van Anbo.

Lees Meer

Peter Kerris

Volgens Peter Kerris, gedeputeerd van de provincie Gelderland, is conceptueel bouwen een goede oplossing voor de wooncrisis: "Je hebt minder personeel nodig, kunt het snel doen en het is goedkoper."

Lees Meer

Fleur Spijker

"Een Minister voor Wonen moet ook gaan over ruimtelijke ordening en milieu. En genoeg daadkracht en geld hebben" zegt de Leidse wethouder Fleur Spijker als ze vertelt wat nodig is om de wooncrisis op te lossen.

Lees Meer

Andy van den Dobbelsteen

"Vind woonruimte binnen de bestaande stad, door leegstaande gebouwen te transformeren naar appartementen. En door binnen de bebouwde kom uit te breiden waar dat kan. Dat is uiteindelijk milieuvriendelijker dan duurzaam gaan nieuwbouwen" zegt Andy vd Dobbelsteen, hoogleraar aan de…

Lees Meer
Back To Top