skip to Main Content

Harro Koeleman

Onlangs sprak ik Harro Koeleman, zorgmanager bij Kwintes, over nieuwe dakloosheid en de oplossingen daarvoor. Een nieuwe vorm van dakloosheid; economische dakloosheid. En dat komt veel vaker voor dan we denken. En een aantal oplossingen zijn voorhanden. Lees hier de boodschap van Harro.

Harro, wat zie jij terug in je werk, gezien de wooncrisis?

In mijn werk in de maatschappelijke opvang zie ik mensen die begeleiding nodig hebben, maar ook veel nieuwe daklozen. Mensen die door scheiding of problemen hun huis hebben verloren en niet zo maar een andere betaalbare woning vinden omdat die niet voorhanden is. 

En wat zijn volgens jou de oplossingen?

​Er moet natuurlijk bijgebouwd worden en dan vooral kleinere woningen. Daar is de grootste vraag naar. Maar bouwen kost tijd en inmiddels zijn er volop andere mogelijkheden om te benutten. Denk bijvoorbeeld aan kantoren ombouwen maar ook aan vakantiehuisjes. Er zijn best veel ouderen bijvoorbeeld, die op een vakantiehuisje in het groen zouden willen wonen, maar die dat niet mogen vanwege de strenge regels. Als dat wel zou mogen, dan zouden zij weer een woning achterlaten. 

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Er zijn wel plekken om te wonen; het is vooral een kwestie van beter benutten. 

Dankjewel, Harro!

 

Back To Top